Шукати

29-07-15 / Автоматичні регулятори – сучасний атрибут комфорту та економії.

Напевно всім нам знайомий типаж людини, якій подобаються якісні, статусні речі, але при цьому вона заощаджує на в її розумінні «несуттєвих деталях». Наприклад, купуючи дорогий автомобіль, намагається зекономити на його обслуговуванні, обирає гуму подешевше… Правило «жадібний платить вдвічі більше» старе, як сама система грошового обігу, але завжди актуальне.

Встановлюючи систему опалення та не використовуючи при цьому регулятор, ми також віддаємо перевагу тимчасовій економії коштів, не замислюючись про втрачені переваги, адже користуватися системою ми будемо, скоріш за все, довгі роки. Немає сенсу сплачувати зайве за газ, особливо в наш непростий час. Автоматичні регулятори розроблені спеціально для полегшення нашого життя та економії енергоносіїв, коли це можливо.

Це саме та ситуація, коли аксесуар є важливою частиною самої системи. Так, не життєво необхідною, але саме регулятор дозволяє вашій системі опалення та підігріву води працювати максимально ефективно, адаптуючи її під ваші індивідуальні потреби. До цього ж сучасні регулятори мають привабливий дизайн та будуть у гармонії з інтер’єром вашого будинку. Вся необхідна інформація виноситься на дисплей.

Хочете дізнатися, який регулятор підійде саме Вам? Що ж, пропоную розібратися у суті питання.

Отож, виходячи з назви, основна функція регулятора – регулювання системи опалення, тобто підтримка саме тієї температури, яка є комфортною для Вас. Враховуючи доволі відчутні коливання температури під час опалювального сезону, - з жовтня по квітень, - ручне регулювання роботи котла забирає час та створює дискомфорт – повертатися додому у холодний будинок не дуже приємно, також, як і платити за надлишок споживання газу при раптовому потеплінні.

При всьому широкому асортименті регулятори поділяються на дві основні групи:

- кімнатні – керують системою в залежності від температури приміщення. Тобто при зміні температури в кімнаті відбувається вмикання або вимикання котла;

Приклад: регулятори Vaillant VRT50, сalorMATIC 370/370f;

- погодозалежні – у даному випадку автоматичне регулювання відбувається в залежності від температури зовнішнього середовища (сalorMATIC 470/470f, сalorMATIC 630/3).

За набором функцій регулятори можуть бути як простими – наприклад, підтримувати тільки одну, встановлену вами температуру, так і складними – з тижневими програмами, що дозволяють задавати параметри для кількох добових режимів. Функція «відпустка» запускає обігрів будинку безпосередньо перед вашим поверненням додому, а програма «один день не дома»/ «один день дома» - є дуже зручною для активних людей, що цілу добу можуть бути відсутніми вдома, або для тих, хто по вихідних відвідує батьків.

Ще один момент – регулятори можуть бути провідними, тобто з’єднаними безпосередньо з котлом, та безпровідними. У другому випадку регулятор включає в себе два модулі – програматор та радіоприйомний блок, що знаходиться поблизу котла. Цей варіант є привабливим для тих, хто встановлює (міняє) котел у домі з виконаним ремонтом і не має наміру порушувати цілісність стін.

Приклад: регулятори Vaillant сalorMATIC 370f, сalorMATIC 470f.

Існують також специфічні регулятори – наприклад, ті що керують сонячною системою для приготування гарячої води та обігріву басейну: Vaillant AuroMATIC 560/2.

Є у лінійці регуляторів Vaillant ціла система керування опаленням по температурі зовнішнього повітря. Вона складається з регулятора AuroMATIC 620/3 та кількох датчиків, має багато можливостей для керування, як сонячними установками, так і системами опалення з радіаторами, доповненими водонагрівачами, теплою підлогою, підігрівом басейну. Також до неї можна підключити твердопаливний котел.

Підводячи підсумок, ще раз хочеться підкреслити: регулятори – це не просто гарний аксесуар з підсвіткою, що доповнює Ваш інтер’єр. Принаймні, що стосується регуляторів Vaillant. Німецькому менталітету не притаманно виробництво некорисних речей, а у питаннях економії та бережливості жителям Німеччини немає рівних.

З питань підбору регуляторів Ви завжди можете звертатися до інженерів – теплотехніків Vaillant або до наших перевірених партнерів.