Шукати

29-09-15 / Двозонний лічильник – ефективний інструмент для зниження платежів за електроенергію.

Осінь у цьому році принесла не тільки звичні дощі та пробки на дорогах, а й підвищення тарифів на електроенергію на 25%. При цьому до квітня 2017-го року нас очікує ще 3 етапи подорожчання… Тому ми радимо озброїтися не тільки терпінням та зонтиком, а й знаннями, як можна заощадити на електриці у даній ситуації.

За останні десятиріччя споживання електроенергії підвищілося у декілька разів. Побутова техніка, що працює від мережі, гаджети, які потребують зарядки – все це стало невідємною частиною життя сучасної людини і принесло з собою не тільки комфорт, а й додаткові витрати. Споживання електроенергії протягом доби розподіляється дуже нерівномірно. Існують, так звані, пікові періоди навантаження з 7 до 11 годин ранку та з 17 до 22 години вечора. Період з 23.00 до 07.00 характеризується мінімальним споживанням електроенергії. Такі неравномірні, «стрибаючі» навантаження призводять до аварійних відключень, які добре відомі жителям приватного сектору, а стрибки навантаження виводять з ладу електрообладнання.

Для того, щоб більш-меньш рівномірно розподілити споживання електроенергії, держава агітує промисловість та населення використовувати багатозонні (двох- або трьохзонні) лічильники. У цьому випадку частина навантаженнь зміщується на нічний період часу, в який загальний обсяг витрат електроенергії значно нижчий. З цією метою було встановлено спеціальний «нічний» тариф, який складає 50% від повної вартості. Чи означає це безумовну вигоду для користувачів? Щоб дати відповідь на це питання, необхідно провести розрахунок середньодобового споживання всіх електроприладів (приймаючи до уваги фактор сезонності), зрозуміти, яким з них ви зможите користуватися в період з 23.00 до 07.00 години, а також порахувати інвестиції, необхідні для придбання та установки багатозонного лічильника.

Можна стверджувати, що якщо джерелом опалення вашої квартири або дому є електрична енергія, тобто ви використовуєте електрокотел, електричну теплу підлогу, електроводонагрівачі, елктроконвектори, електрорадіатори або тепловий насос -двозонний лічильник вам просто необхідний! Адже саме це обладнання, згідно тарифам, протягом наступних 6 місяців буде найбільш енерговитратним. Тому потрібно перевести його максимальне використання на нічний період доби, вдень буде достатньо підтримувати згенеровану за ніч температуру на визначеному мінімальному рівні.

Якщо раніше установка електрокотлів частіше за все була обумовлена відсутністю газопроводу, зараз, враховуючи вартість газу, чаша вагів почала зміщатися на користь обігріву дому від електрики. Звичайно, при умови установки двозонного лічильника та подальшій експлуатації по мінімальному тарифу. Крім всього вище перерахованного, електрокотли мають цілий ряд переваг – високу ефективність (КПД до 99%), відсутність шкідливих викидів продуктів згоряння, безпеку використання. Електрокотли не потребують спеціального догляду, їх монтаж дуже простий без додаткових витрат на установку димоходу або вентиляції.

Отже, після розгляду різних варіантів опалення ви зробили вибір на користь електрокотла. Останній крок – це зробити правильний вибір обладнання, яке мало б ряд параметрів, таких як: висока ефективність, надійність та простота в управлінні. Непогано б було додати до цього переліку сучасний дизайн та справжню німецьку якість.

Чи це можливо? – Можливо!

Представляємо Вашій увазі новинку осені – електричний котел от ТМ Vaillant eloBLOCK!

Цей компактний настінний котел має модельний ряд потужністю від 6 до 28 кВт, тому підходить для використання, як у квартирах, так і у будинках середнього розміру (наприклад, дача). Для власників великих будинків, офісів, готелів та кафе передбачена можливість установки моделей на 24 кВт та 28 кВт у каскаді. Регулювання потужності має ступінчасту модуляцію, яка забезпечує рівномірне розподілення навантаження на тени – це значно продовжує термін їх експлуатації, а також дозволяє запобігти різким стрибкам навантаження на електромережу.

Котли невеликої потужності (6 та 9 кВт) можна підключити до однофазної мережі (220 Вт), що позбавляє вас від зайвих проблем з отриманням додаткових лімітів на підключення до електромереж.

Для задоволення потреб у гарячій воді було розроблено зручне підключення до водонагрівача. Також eloBLOCK має вбудовані функції захисту від зниження тиску та замерзання.

Як і інші котли ТМ Vaillant, eloBLOCK відрізняється легким, інтуїтивним управлінням, - всі необхідні дані виведено на панель. Регулювання температури системи опалення та гарячої води здійснюється на панелі управління, також є можливість керувати роботою котла від кімнатного термостату або датчика зовнішньої температури. Автоматика забезпечить більш раціональну та ефективну роботу обладнання, за рахунок регулювання потужності котла в залежності від температури навколишнього середовища. Безшумна робота та елегантний ергономічний дизайн даного обладнання дозволить гармонійно вписати його у будь-який дизайн.