Шукати

Наша місія: мінімізувати вплив на кліматичні зміни

Vaillant Group — компанія, що прагне мінімізувати вплив на кліматичні зміни

Щоб досягти цієї мети, компанія Vaillant Group розробила амбітну довгострокову стратегію щодо мінімізації впливу на клімат. Для отримання детальнішої інформації перегляньте відео.

Завдяки даній Програмі ми прагнемо мінімізувати вплив на кліматичні зміни. Для цього планується скорочення обсягу викидів власних парникових газів на 50% до 2030 року — від приблизно 60 000 тонн на рік у 2018 році до менш ніж 20 000 до 2030 року. Фактично, компанія сприятиме досягненню цілей Паризької угоди від 2015 року, згідно з якою показник глобального потепління не повинен перевищувати +1,5 °C.

Другою метою нашої кліматичної стратегії є компенсування шкідливих викидів, яких неможливо уникнути. Досягти цього можна за допомогою проєктів з лісонасадження, запущених у 2020 році

Зменшення викидів CO2. –50% викидів CO2 до 2030 року за допомогою…

...заходів з підвищення ефективності на виробництві

…використання «зеленої» електроенергії

...енергоефективного транспорту та електрокарів

Основним фактором скорочення обсягу викидів CO2 є електроенергія, яка виробляється із джерел відновлюваної енергії. Зокрема, використання енергії з таких джерел на виробничих майданчиках дозволить щороку скорочувати обсяг викидів CO2 до 18 000 тонн. З 2017 року на «зеленій» енергії працюють усі наші заводи і філіали у Німеччині, а з 2018 року на цей вид енергії було переведено заводи у м. Нант (Франція) та м. Велпер (Великобританія). Планується перевести на «зелену» електроенергію й інші наші об’єкти у країнах, в яких її використання буде можливим.

Другим ключовим фактором, який суттєво впливає на скорочення обсягу викидів CO2, є зниження споживання енергії для здійснення виробничих процесів та її використання для обслуговування самих будівель, в яких працюють співробітники компанії Vaillant Group. Впроваджуються заходи для скорочення споживання газу на виробництві та в обслуговуванні будівель. Таким чином вдасться підвищити енергоефективність і суттєвого знизити викиди CO2.

Третій фактор — оптимізація парку транспортних засобів. Планується, що до 2030 року ми зможемо суттєво скоротити обсяг викидів CO2 завдяки поступовому переходу на більш економічні автомобілі та, якщо це буде можливо, електромобілі. Щодо останніх, нашою метою є заміна транспортних засобів на електромобілі мінімум на 25–30% до 2030 року.

Компенсування шкідливих викидів за допомогою проєктів з лісонасадження

У перспективі компанія Vaillant Group компенсує обсяг викидів CO2, що залишилися «поза рамками» інших програм, за рахунок реалізації власних проєктів з лісонасадження. Відомо, що дерева здатні поглинати парниковий газ CO2, який впливає на кліматичні зміни. У рамках довгострокових проєктів ми плануємо здійснювати насадження лісів у країнах, що розвиваються. Зокрема, основну увагу буде приділено насадженню природних лісів та агролісівництву — системі сільськогосподарського виробництва, в якій поєднуються елементи землеробства та лісового господарства. Поки насаджені ліси не будуть здатні поглинати викиди, а відповідних заходів для їх скорочення буде недостатньо, компанія Vaillant Group купуватиме сертифікати вже готових проєктів з насадження дерев в авторизованих партнерів. Таким чином компанія планує досягти своєї основної мети: мінімізувати вплив на кліматичні зміни.

Принцип реалізації: чим менше компанія Vaillant Group виробляє CO2, який впливає на кліматичні зміни, тим меншою є необхідність компенсації. Чим більше CO2 поглинається лісами, насадженими в рамках проєктів з лісонасадження, тим менше сертифікатів компанії Vaillant Group необхідно придбати. Не пізніше ніж у 2030 році планується здійснити повне компенсування викидів, що залишилися «поза рамками» інших програм, за рахунок реалізації власних проєктів з лісонасадження.

Основа: ведення звітності щодо шкідливих викидів згідно з міжнародними стандартами

На шляху до нашої мети — удвічі зменшити викиди CO2 — компанія Vaillant Group досягатиме й цілей Паризької угоди від 2015 року. Згідно з даною угодою необхідно утримати зростання середньої світової температури на рівні +1,5 °C. Щоб досягти цієї мети, компанія керується міжнародною Ініціативою науково-обґрунтованих показників (Science Based Targets initiative). Дані науково-обґрунтовані показники визначають ступінь, до якого компанії необхідно скоротити обсяг викидів парникових газів, а також строк для здійснення відповідних заходів щодо обмеження зростання середньої світової температури до +1,5 °C.

Щоб отримати достовірні дані та дізнатися, який обсяг парникових газів виділяється внаслідок певних видів діяльності компанії, співробітники відділу Керування екологічною стабільністю щороку розраховують обсяг фактичних викидів підприємств компанії Vaillant Group, еквівалентних викидам CO2. При цьому компанія дотримується вимог Протоколу про парниковий газ (Greenhouse Gas Protocol) — світового стандарту для обліку викидів вуглекислого газу.

Спільна відповідальність за шкідливі викиди

Окрім викидів, за які компанія Vaillant Group відповідальна безпосередньо, існують також інші викиди життєвого циклу продукту, за які ми та наші постачальники, співробітники і клієнти відповідаємо разом. Це викиди, пов’язані з придбаними товарами і послугами, а також такі, що утворюються внаслідок транспортування товарів, пересування наших співробітників під час відряджень та їхніми поїздками на роботу. Крім того, ми враховуємо також і викиди, спричинені безпосереднім використанням продуктів компанії. У даному випадку обсяг викидів, які утворюються під час функціонування системи опалення, залежить від використовуваного джерела енергії, стандарту споживання енергоресурсів певної будівлі та індивідуальних звичок щодо використання опалення окремою особою. Завдяки високоефективним продуктам і найновітнішим технічним засобам контролю компанія Vaillant Group надає своїм клієнтам можливість економити енергію та зменшувати викиди CO2.

Детальніше про стратегію щодо мінімізації впливу на клімат